thereallovecommitment.nl - Testimonials

 TESTIMONIALS

"Dik 10 jaar veel betaald aan de reguliere medische zorg, en daarnaast zoekende geweest in het alternatieve circuit
en dan vul je een test in op internet en koopt het boek “ echte liefde aangaan”

Onderwerpen die moeilijk vond worden ineens simpel verwoord, daarna de workshop Verlatings- en bindingsangst transformeren waarin onze heart defenders uitgebreid werden behandeld.
Soms zijn dingen zo simpel dat we het niet begrijpen en met de kennis van die simpelheid zetten Lars en Chantalle iets heel krachtigs neer."
 
~Henk
 

 
"Inzicht in mijn eigen patronen en defenders. Mijn angst om weer in de rol van Martyr te komen is getransformeerd. Ik geef nu duidelijk grenzen aan vanuit mijn gevoel waardoor ik mezelf niet meer wegcijfer. De angst is in de ademsessie eruit gekomen in de vorm van boosheid en verdriet."
 
~Peter
 

  
"Inzicht in mijn wisselende houding van wel of niet een vaste relatie willen. Milder naar mezelf met al die verschillende stemmetjes. De wanhoop en boosheid die ik met de Core Wound heb mogen doorleven heeft me ruimte gegeven, lichter gemaakt. Weer dichter bij mezelf, én bij een partner om die liefde te mogen delen."
 
~Margareth
 

 
 "Het 'Verlatings en bindingsangst weekend' met Lars en Chantalle was een prachtig intens weekend.
De programma onderdelen brachten mij als vanzelf verder in het proces.
Met de basisinformatie was ik reeds bekend. Het verder in gaan op de stof en het delen van persoonlijke ervaringen gaf een mooie aanvulling en verdieping. De superfijne uitleg en ruimte om mezelf daarmee te reflecteren, in te voelen en ervaren, maakte van het weekend een super mooie inzichtgevende stap."
 
~Deelnemer "Verlatings-en bindingsangst transformeren
 

 
"Het 'Verlatings en bindingsangst weekend' met Lars en Chantalle was een prachtig intens weekend.
De programma onderdelen brachten mij als vanzelf verder in het proces.
Met de basisinformatie was ik reeds bekend. Het verder in gaan op de stof en het delen van persoonlijke ervaringen gaf een mooie aanvulling en verdieping. De superfijne uitleg en ruimte om mezelf daarmee te reflecteren, in te voelen en ervaren, maakte van het weekend een super mooie inzichtgevende stap."
 
~Deelnemer "Verlatings-en bindingsangst transformeren
 


"Ik heb erg genoten van de fijne, veilige sfeer die ruimte bood om er helemaal in te zakken! het was confronterend en tegelijkertijd een cadeautje. Er kwam op een dieper niveau bewustwording van een laag, waarin ik me oneindig
waardeloos kan voelen, met de gelegenheid om mezelf bij de hand te nemen en omarmen.
Een prachtige opening naar verder onderzoek en heling! Grote dank!"
 
~Nely
 

 
"Het weekend was diep helend voor mij. Ik ben dankbaar voor de nieuwe inzichten en de verschuiving in mij is voelbaar en beweegt door in mijn relatie. Ik heb genoten van jullie liefdevolle bedding en heldere uitleg. Jullie vullen elkaar prachtig aan.
Ik wens en weet zeker dat jullie nog heel veel meer mensen en stellen gaan ondersteunen met jullie heldere model!"
 
~Roos
 

 
"Ik heb samen met mijn lief voor deze workshop gekozen omdat we al bijna 5 jaar in een knipperlichtrelatie zitten
en op een of andere manier weigeren daar genoegen mee te nemen. Uit elkaar gaan was dan weer wel, dan weer geen optie. Ergens wisten we dat het anders kon, dat we daarvoor dieper moesten gaan kijken/voelen dan aan die stormachtige oppervlakte... Ik had tijdens mijn jaartraining bij Lars al een beetje mogen proeven van waar
hij en Chantalle mee bezig waren en wist dat ik, als de workshop er kwam, er bij wilde zijn want dit was interessant!
 
Deelnemer "Verlatings-en bindingsangst transformerenWe hebben een prachtig weekend gehad en wat vielen er dingen op z'n plek! Door te gaan kijken welke "Heart Defenders" er aan het werk zijn en hoe deze zich manifesteren, geeft ontzettend veel inzicht wat je aan het doen bent. De theorie werd goed en duidelijk gebracht, soms vergezeld met hilarische verhalen/bevindingen van Lars en Chantalle zelf (ze kunnen beiden zo heerlijk vertellen).
 
Deelnemer "Verlatings- en bindingsangst transformeren"
 

 

"Tijdens mijn ademsessie heb ik ook echt mijn Heart Defenders mogen voelen en heb mezelf verwonderd hoe diep ik hierin ben mogen gaan. Ik heb echt fysieke pijn gevoeld op plekken waar dit blijkbaar zat opgeslagen en zag ineens ook hoe mijn lief mij triggerde op de pijnstukken met mijn moeder. Ik moest daar ineens zo hard om lachen, dat was ontzettend bevrijdend! "
 
~ Deelnemer "Verlatings- en bindingsangst transformeren"
 

 
Het meest wonderlijke gebeurde een week erna: na járen ging ik het gesprek met mijn moeder aan en ondanks dat het nog heel voorzichtig ging, heb ik een reuze stap gezet: ik ging nog liever dood dan dat ik met haar zou gaan praten...
 
~ Deelnemer "Verlatings- en bindingsangst transformeren"Dit weekend heeft op mij en mijn lief een grote indruk gemaakt en kunnen we nu voor een andere manier kiezen hoe we met elkaar om willen gaan...

~Saskia
 

 
"Ik heb het Heart Defenders-weekend als enorm waardevol en leerzaam ervaren. Het heeft me weer een stukje bewuster gemaakt van mijn beschermingsmechanismen. Door ze beter te kunnen plaatsen onder de zes verschillende heartdefenders wordt het duidelijker wat er gebeurt en waarom ik iets doe. Het helpt daarbij om in te zien dat dat niet is wie ik ben maar wat ik ben gaan doen. Alleen maar om te beschermen wat kwetsbaar is. Het bewust worden en onderzoeken hiervan brengt me dichter bij de verwonding en zo ook dichter bij heling. Lars en Chantalle weten het theoretische stuk erg duidelijk over te brengen en de combinatie met voornamelijk ervaringsgericht werk maakt het tot een ontzettend waardevol weekend.
 
~Thijs


 
"Ik raad iedereen aan om hiermee kennis te maken. Het biedt zoveel meer inzicht in hoe je kunt omgaan in liefdevolle relaties. Het fijne is dat je naast de uitleg hoe dit werkt ook gaat doorvoelen wat er van binnen speelt en mag worden geheeld."
 
~Linda
 

"Omdat ik laatst in contact met een man zo getriggerd werd op een oud stuk wilde ik graag mijn hechtingsproblematiek onderzoeken, doorvoelen en helen. Dat kon hier! Anders dan in de boeken waar ik de theorie begrijp en er in mijn systeem niets verandert.
Waardevol in contact met je geliefde én elke andere relatie. De theorie is behulpzaam bij het zien van je eigen patronen en die van anderen. Fijne oefeningen om de theorie eigen te maken door te voelen in je lijf. De veilige bedding wordt gecreëerd door Lars & Chantalle. Aanrader!"
 
~ Janneke


"Ik heb een inzichtvolle en helende ervaring gehad en ben daar dankbaar voor. De theorie over de heartdefenders heeft mij veel geleerd over een aantal van mijn patronen én van die van enkele geliefden. Het ademwerk heeft mij in een diepe ervaring gebracht en op de laag van het gewaarzijn een subtiele, doch zeer betekenisvolle, verandering gebracht. Het team heb ik als uiterst deskundig en liefdevol ervaren. "
 
~ Stef


"Als wees die tot zijn dertiende is geinstitutionaliseerd is geweest was deze workshop top om de hechtingswond die zich vertaald in verlating/bindingsangst af te pellen mbv. Ademwerk, beweging in diepere lagen komende archetypen tot leven. Deze er - en herkennen in relaties dat wordt de kunst."
 
~ Ron


"Het bindings- /verlatingsangst weekend was ontzettend leerzaam voor mij. Niet alleen kreeg ik veel inzichten over mijn eigen manier van omgaan met anderen, ook zag ik hoe mijn relatie haar worstelingen kan overwinnen. We hebben er in de praktijk ook al mee geoefend! :)
Echt fijn. Liefs!"
 
~ Jenneke


 
"Ik ben enorm verrast door het weekend over de Heartdefenders. Nu ik een helingsproces doormaak merk ik bij mezelf op dat het vertrouwen in een nieuwe relatie een knik heeft gekregen door de ervaring van de vorige. Dankzij de Heart Defenders weekend heb ik lagen kunnen voelen en herbeleefd. Een nieuwe programmatie met mijn lichaam gemaakt. Ik zie nu dat ik een kopie ben van het relatiesysteem van mijn ouders. Dat is schrikken joh! "
 
~ Ludo


 
"Om erachter te komen of ik echt geen bindings- en/of verlatingsangst kende ben ik dit weekend ingedoken en wat blijkt?: Mijn heartdefenders zijn alle zes in meer en mindere mate bezig mijn hartje te beschermen op zo’n geraffineerde wijze dat zelfs ik mijzelf voor de gek kon houden! Wat fantastisch om de CHAMPS te ontdekken en te herkennen! Nu kan ik tijdig na een trigger-moment even in mij zijn terugzakken en conflicten voorkomen! Super!
Chantalle en Lars hebben het zeer goed begrepen en weten dat anderen duidelijk te maken. Dank jullie beiden! "
 
~ Danny
 

 
"Vol enthousiasme heb ik de "onthulling" van de C.H.A.M.P.S. methodiek bijgewoond. Ademloos heb ik geluisterd en genoten van hoe de soms droge en saaie theorie vanuit o.a. (Transformatie)psychologie, hechtingsstijlen en karakterstructuren geweldig samen kwam tot een prachtig geheel en zoveel meer! Stevige doortastende theorie die in combinatie met het visuele aspect een levendige uitwerking had op mij. Het maakt dat ik direct glashelder de relatiedynamieken in mijn leven kon zien en begrijp. Voor mij verhelderend, scherp en effectief. Fijn om dit toe te passen als individu maar ook zeer bruikbaar als professional. Kijk met enige ongeduld uit naar meer."
 
~ Sanne 


"Voor mij zijn alle champs te herkennen, wat ik weer heel pijnlijk vind, omdat ik hiermee zie hoeveel “schade” ik opgelopen heb. Wel ook heel handig om de pijn in mezelf te herkennen. Nu kan ik mezelf en anderen beter begrijpen als ik of de ander in een soort drama reactie terecht kom."
 
~ Deelnemer 'Verlatings- en bindingsangst transformeren'
 
 
Bij onbekenden lukt het kunnen loslaten van vooral irritatie en boosheid over onredelijkheid steeds sneller,
vooral over de kleine dingen. Ik voel me ook steeds volwassener worden ipv te reageren als een klein kind. 
Meer herkenning en erkenning voor de ander in zijn/haar tekort-behoefte als kind, maakt elke reactie meer i
nzichtelijk, en met meer begrip wordt het verschil in mening zichtbaar en dus afstand tot de ander kleiner en
kom je dichter bij elkaar te staan. Ik kan het toepassen ook op relaties in het ouderlijk gezin,
ik zie sneller in welke verdedigingsmechanismen mijn moeder, vader, zus schieten. Door hierover te praten,
ontstaan er hele andere gesprekken dan verhitte conflictsituaties.
Dat is bevrijdend, meer begrip voor elkaar is meer respect kunnen voelen.
Dank jullie wel Lars en Chantalle"
 
~Lieke
 
 
"Mijn hele leven heb ik geworsteld met mensen die boos uitvallen, een boze dominante houding aannemen, situaties die snel onveilig aanvoelen: dit leidde meestal tot een chaos in mijn hoofd, niet meer helder denken, de moed in mijn schoenen voelen zakken, uit mijn lijf gaan en dagdromen. "
 
~ Deelnemer 'Verlatings- en bindingsangst transformeren' 
 


"Met al het voorwerk tijdens de Jaartraining, heeft de helderheid van het construct C.H.A.M.P.S., de bijbehorende oefeningen en de trance van mijn eigen ademhaling me inzicht gegeven in mijn gedrag. Vanuit de meest diepgaande en pijnlijke defender Martyr ontdekte ik dat daaruit voortkomend andere defenders hun slag konden slaan in mijn leven. 
En dat ik mensen met specifieke defenders in mijn leven heb toegelaten zodat ik het voor mij bekende gedrag in stand hield." 
 
~ Deelnemer 'Verlatings- en bindingsangst transformeren'
 


"Nu, een paar maanden later heb ik het gevoel dat mijn (niet gediagnosticeerde) stress syndroom is genezen. Ik durf mijn stem te laten horen: soms nog wat gespannen. Ik durf te gaan staan voor mezelf en de ander te vragen naar het boze geluid, de boze houding. Ik hoef de ander niet meer te pleasen. Mijn criticus is er nog, maar zoveel zachter. "
 
~Deelnemer 'Verlatings- en bindingsangst transformeren'
 


"Het allermooist is dat ik na 31 jaar mijn eigen lieve partner volledig heb kunnen accepteren zoals hij is. Zijn overweldigende enthousiasme in de liefde en zijn gepassioneerde agitatie was mij vaak teveel: ik probeerde hem altijd te remmen om mezelf veilig te stellen. Dat hoeft niet meer: ik voel me veilig in mezelf." 
 
~ Petra

 


 

"Mijn sterkste Heart Defender is de Critic. In een workshop heb ik die duidelijk kunnen ervaren. Ik heb ook kunnen voelen welke kernverwonding eronder zit, voor mij het gevoel waardeloos te zijn. Na de workshop ben ik in mijn dagelijkse leven gaan inzien hoe mijn Critic mij ook echt beschermt in situaties die voor mij onveilig voelen; situaties waar die kernverwonding mogelijk geraakt wordt. Lars heeft me aangemoedigd om de Critic niet te zien als vijand die weg moet maar als verdedigingsmechanisme waarvan ik me in eerste instantie bewust kan worden. Die bewustwording geeft mij ruimte om te verzachten en soms ook al wel om een keuze te maken wel of niet te luisteren naar de stem van mijn Critic. Mooi werk!"

 

~ Mischa

 


 

"De C.H.A.M.P.S. (The Real Love Commitment) Heart Defenders beschrijving heeft mij geholpen zicht te krijgen op de verdedigingspatronen die ik leef.  Zoveel van m'n gedrag is op automatische piloot, een herhaling van zetten die ik heel lang geleden geleerd heb. Niet al dat gedrag dient me nog. Het lezen over de Heart Defender genaamd "Avoider" heeft me er bewust van gemaakt wat er allemaal in mij gebeurd in de intensiteit van een intieme liefdesrelatie. Het is heel eenvoudig om in gedrag te glijden dat me verbitterd en eenzaam achter zal laten in een groot verontwaardiging over het te kort schieten van de ander. Maar dankzij informatie over mijn primaire heart defender heb ik er nu ook meer zicht op hoe mijn patronen me met de beste bedoelingen "op slot" en "op afstand van de ander" houden. Nu er bewustzijn op deze mechanismes gekomen is heb ik opeens een keuze. Ga ik door op de angstig defensieve toer of ben ik in een situatie waarin mijn hart wat ruimte kan krijgen om verbinding te maken met een ander hart. De C.H.A.M.P.S. informatie heeft me in ieder geval al gebracht dat ik met meer compassie kan kijken naar dynamiek in mijn liefdesrelaties. En het heeft me er van bewust gemaakt dat er ruimte is voor alternatieve routes wanneer ik het vastlopen in mijn eigen eenzame verbitterde gelijk zat ben."


~ Theo

 


"Ik ben de afgelopen dagen in de Hesitator terecht gekomen. Ik kon het op dat moment nog niet helemaal zien maar voelde wel dat ik niet bij machte was om het te stoppen. Degene door wie dit gedrag getriggerd werd deed ook lekker mee en zat in de Avoider, waardoor mijn gedrag alleen nog maar heftiger werd. Ik herkende mezelf bijna niet, was ik dit? Vanmorgen werd ik wakker met het woord: "unheimisch". Voor mij staat dit voor "geen thuis hebben". Letterlijk wat er is gebeurd in mijn vroege kinderjaren. En toen begon ik te huilen, huilen, huilen. Mijn arme kleine meisje, zo in de steek gelaten door haar papa. Ik kon haar omarmen, haar zien voor wat ze al zo jong heeft moeten ervaren. Zo bang om weer in de steek gelaten te worden, letterlijk geen vertrouwen te hebben in de woorden van die ander. Kleine Erica kon dat echt niet, ze was boos, drammerig, behoeftig en dan weer afstandelijk. Doordat Lars Faber en Chantalle zo mooi het gedrag van deze defenders hebben beschreven en welke diepe angst daaronder zit, kon ik uit mijn mechanisme stappen en mijn kleine meid gaan omarmen. Dankjewel voor jullie mooie werk! 🙏❤️"

 

~ Erica

 


Zoals je al zei tijdens de uitleg, als je ze eenmaal 'kent' kun je deze C.H.A.M.P.S niet meer 'niet zien'. Dat klopt! Ik heb de Defenders sindsdien al op verschillende momenten voorbij zien komen. Ze vallen gewoon op! Ik zag de Defender bij de ander en voelde welke bij mij werd geraakt. Dit maakte dat ik anders kon reageren dan voorheen. Zo werd een discussie een gesprek.

 

~ Peggy


 

“ C.H.A.M.P.S is een spiegel en een relationele bruggenbouwer”

 

~ Deelnemer 'Verlatings-en bindingsangst transformeren'

 


 

Dit model gaf mij op een effectieve en snelle wijze her- en erkenning in wie ik was, ben en wil zijn/worden. Je vindt jezelf terug in C.H.A.M.P.S. Het is een handzame en permanente wijze van spiegelen, aanrakingen en overdenkingen hoe om te gaan met je zelf en met je partner. Je krijgt zichtbare keuzes aangereikt. C.H.A.M.P.S helpt mij in de communicatie in mijn relatie (ruim 30 jaar) met mijn partner. Elkaar her- en erkennen via de C.H.A.M.P.S maakt dat wij een gezamenlijk platform hebben waarmee wij elkaar zien en begrijpen. Het is een manier om vervolgens het gesprek aan kunnen gaan gericht op onze relationele doorontwikkeling.

 

~ Tjeerd

 


"De oefeningen hebben de basis gelegd en me op het randje gebracht, als het ware tot de deur geleid. Voor het eerst heb ik me ten volle gerealiseerd en gevoeld wat een impact het missen van contact met mijn moeder op mijn verdere bestaan heeft gehad en nog heeft."

 

~ Deelnemer 'Verlating- en bindingsangst transformeren

 


 

"Ik kan een directe link maken naar hoe ik mijn eigen kinderen behandel. Ik wíst wel dat er wat schortte, ik wíst wel dat ik het anders wilde doen, maar ik had het nog nooit zo gevoeld. Ik wist gewoon niet hoe ik er bij moest komen, hoe ik die knop in mijzelf kon omzetten, om die erfenis van mijn ouders los te laten. Ik deed en doe het al beter dan zij, maar ik zie ook waar ik tekort geschoten ben en wat het doet, maar was niet bij machte het te veranderen. Nu wel. Ik kan beter bij mijn gevoel voor mijn eigen kinderen komen. We zijn er nog niet, maar ik voel een enorme stap vooruit. "

 

~ Reinder

 


  

Goed om bij de interactie met anderen stil te staan bij de verschillende hechtingsstijlen. Om meer zicht te krijgen hoe ik zelf met anderen omga en welke behoeften van mijzelf hierin meespelen en hoe mogelijke ongenoegens en onvermogen, die bij mijn
ontwikkelingsgeschiedenis horen, nog steeds, in het hier en nu en rol spelen in het contact met anderen. Maar ook inzien dat de reactie van anderen naar mij toe niet alleen mij betreffen, maar veeleer hun anafgemaakte zaken uit het verleden. Hierdoor lukte het beter om reacties van anderen minder persoonlijk aan te trekken enmeer compassie voor mezelf enanderen te hebben.

 

~Wim